3 Haziran 2020 Çarşamba

Lohusalık; yeni anne olmanın zorlukları


🎈Lohusa kadın hele bir de ilk doğumuysa hepten şaşalar... Gerçekten de bebeğin ilk ayı, birçok kadın için anneliğinin en zorlu dönemidir.

🎈Anneler, kayınvalideler, görümceler, eltiler herkes bir tavsiyede bulunur, aslında bunlar tavsiyeden çok, lohusayı geren durumlardır... Mümkünse lohusalık dönemi minimum kişiyle birlikte atlatılmalıdır. 

🎈Annelik içgüdüsü sandığımızdan daha kuvvetli çünkü. Yolumuzu bulmaya yardım eder o...

🎈İlk ay zorlu geçiyor; sonrasında bebeğiniz eğer şanslıysanız geceleri daha uzun uyumaya başlıyor. Elbette bir gün diğerini tutmuyor. Düzen tuturmak zaman ve sabır işi... Bir de emzirmek var. Hiç durmadan, her ağladığında, emzirmek... Lohusalık her bakımdan çok zor bir dönem. 

🎈Bebeğin emmeyi, annenin ise emzirmeyi öğrendiği ilk günlerde süt az miktarda geliyor. Ancak annenin ruh hali pozitifse ve bebek aktifse süt günler içinde hızla çoğalıyor. Bu dönemde bol sıvı tüketmek süt miktarına olumlu etki yapıyor.

🎈Ama en çok da SÜTÜM YETMİYOR ENDİŞESİ ve çevredekilerin durmaksızın MAMA VERSEK Mİ BASKISI ortadan kalktığında sütünüz geliyor...

🎈İster normal ister sezaryenle doğum yapılmış olsun birçok anne, bebek çıkar çıkmaz karınlarının eski haline döneceğini düşünüyor ve bu gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğruyor. Oysa 9 ay boyunca yavaş yavaş gerilen karın kaslarının toparlanması vakit alıyor. Lohusalık döneminin sonunda ise karında beklenen toparlanma gerçekleşiyor. Gerçekten de söylenildiği gibi emzirmek kilo vermeye yardımcı oluyor.

🎈 Ama en önemlisi; herşeye rağmen; bebeğinizi kucağınıza alınca, onun kokusunu içinize çekince uykusuz geceleri, yorgunlukları, ağrıları unutuyorsunuz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger anneler fenomen çocuklar; anne bloggerlar teşhirci mi? Neden kendime anne blogger diyorum?

Bir evin bir kızıyım. Annem ben henüz 1 yaşındayken geçirdiği yüz felci sonrasında hastalanıyor ve ömrünün sonuna kadar yardıma ihtiyaç duya...